----> HŰSÉGPROGRAM <----
Regisztrálj most és azonnali 500 + Hírlevél: 1000 pontot írunk jóvá a fiókodban! 

Blog

2019 – Disznó egy év lesz!

Osvalt Dénes
2019.01.03 14:20
2019 – Disznó egy év lesz!

Bár Magyarországon alapvetően a Horoszkópot tartjuk nyilván, ami hellyel közzel havonta váltakozik, mégis vigyázó szemeinket Kínára fordítjuk az év elején... Kíváncsiak vagyunk, vajon mit hoz ez az év? 

 

 

 

 

2019. és a Kínai horoszkóp alapján jön a Disznó éve.... erről jut eszembe, jöhet egy disznó vicc?

Agresszív kismalac sétál az erdőben, találkozik Nyuszikával. Hozzávágja a palacsintáját, mire a Nyuszika:
- Ez szándékos volt?
- Nem! Lekváros!
Ha-ha-ha, bár lehet hogy ez inkább szakállas vicc volt...? :D

Komolyabbra fordítva a szót:
Hagyományosan a kínai új év február 5-vel kezdődik, de mi európaiak januárban vagyunk kíváncsiak mindenre, ami új évvel kapcsolatos, így alapvetően mi MOST olvasunk el minden ide vonatkozó jóslást, próféciát stb.

Maga a Disznó éve hivatalosan 2020. január 24. napjáig tart, de akkor mi már nagy valószínűséggel arra leszünk kíváncsiak mit hoz 2020-ban, ami a Patkány éve lesz.

A mai Kínában az kínai Új Évet Tavaszi Fesztiválként ünneplik, amikor tisztelegnek az ősök, az otthon és a mennyei istenségek előtt, és úgy lakomáznak, mintha nem lenne holnap. A fesztivál többnyire zajos edényütögetéssel kezdődik, és sárkányos felvonulásokkal folytatódik.

Nem tudom, te hogy vagy vele, de az én Bakancslistámon rajta van, hogy megnézzek egy hagyományos kínai sárkányos felvonulást! 

Szóval a 12 állatos kínai zodiákusból most a disznó van soron. A legenda szerint a Jade Császár határozta el a zodiákus megalkotását, mégpedig olyan sorrendbe helyezve az állatokat, ahogyan azok megérkeztek. A disznó persze elaludt és utolsónak jött el. 
                                                                                                                                               

A kínai asztrológiai jegyek az egyes személyek születési évéhez kötődnek, így a Disznó Éve különösen ígéretes lehet az e jegyben születettek számára, azaz azoknak, akik 1947., 1959., 1971., 1983., 1995., 2007., 2013. években vagy idén születtek. A Disznó Évének szülötte általában kedves, békés, rugalmas és nemes lelkű.

A dicséretes egyéni jellemvonásaik ellenére az e jegyben születettek számára a Disznó Éve tartogathat kellemetlen meglepetéseket a kínai asztrológusok szerint.

Kifejezetten kerülniük kellene a konfliktusokat és fel kell készülniük néhány érzelmi hullámvasutazásra is az év során. Emellett nem tanácsos idén kaszinókat látogatniuk, avagy állást változtatniuk.

És ha már Disznó Éve, ezzel a pár jópofa popsockettel készültünk Neked 


KATTINTS arra, amelyik tetszik és nézd meg őket közelebbről!


   
   

 

Forrás: Newsweek
https://www.newsweek.com/when-2019-chinese-new-year-when-celebrate-year-pig-1274370