----> HŰSÉGPROGRAM <----
Regisztrálj most és azonnali 500 + Hírlevél: 1000 pontot írunk jóvá a fiókodban! 

Blog

Az iPhone 15 széria tényleg vízálló?

iPhone
KISOKOS
Szűrés törlése
Osvalt Orsi
Osvalt Orsi
2023.10.19 14:08
Az iPhone 15 széria tényleg vízálló?

Ahogy már megszoktuk az iPhone ismét horror áron indított, mi pedig utánajártunk, hogy a 15-s széria vajon tényleg vízállóak-e.

Amikor a legújabb eszközöket választod, a tartósság a legtöbb vásárló számára elsődleges szempont. Az iPhone 15 799 dollártól indul, és a kívánt specifikációk függvényében az ára csak nő. Mivel a friss Apple technológiával való lépést tartani drága, azok, akik vásárolni szeretnének, biztosak akarnak lenni benne, hogy az iPhone 15 képes ellenállni bizonyos mértékű kopásnak és sérülésnek, ideértve a vízállóságot is.

A gyors válasz, hogy ne raboljam az idődet: az iPhone 15 vízálló, de nem vízhatlan.

Hmm.... ha érdekel, hogy mi a különbség a kettő között, akkor gyere és olvasd tovább :) 

 

Mit jelent az, hogy az iPhone 15 vízálló, de nem vízhatlan? 

A vízálló azt jelenti, hogy egy dolog úgy van bevonva, hogy a víz soha nem juthat be bármilyen körülmények között. A vízállóság ugyanakkor azt is jelenti, hogy valami elviselheti a fröccsenést és akár víz alatt is lehet, de van egy határa. Az iPhone 15 Pro fröccsenő víz és porálló, de nem vízálló.

A vízállóság sokak számára fontos kérdés, mivel a okostelefonok szinte minden nap érintkeznek vízzel. A házban lévő fürdőszobák és konyhák veszélyt jelentenek. Kint pedig a telefonod beleeshet medencékbe, tavakba és az óceánba is. Bár a legtöbb modern okostelefon számára általában nem jelent halált a bemártódás vagy a fröccsenés, de van egy skála, hogy mennyi kárt okozhat, ha egyáltalán.

Itt van, amit tudnod kell arról, hogy az iPhone 15 vízálló-e, és érdemes-e bevinni a medencébe.

 Az iPhone 15 és az iPhone 15 Plus vízállóak?

Az iPhone 15 és az 15 Plus ugyanazon IP besorolással rendelkeznek, IP68. Itt van egy gyors leírás arról, hogy a kód hogyan működik: A két szám azt mutatja, hogy a készülék ellenáll-e szilárd részecskéknek és folyadékoknak. Az első szám a szilárd részecske ellenállását értékeli, és 0-tól 6-ig terjed, míg a második szám a folyadék ellenállását értékeli, és 0-tól 9-ig terjed. Ezen a mércén alapulva az iPhone 15 és az 15 Plus kb. olyan szigeteltek, mint egy okostelefon lehet.

Az IP besorolásában a 6 azt jelenti, hogy az iPhone 15 és az iPhone 15 Plus "porálló" és teljesen ellenállnak a kis szilárd részecskéknek, mint a por vagy homok. Ez azt jelenti, hogy nem kell aggódnod a készüléked esetleges károsodásá miatt, ha koszos lesz. Ha mégis koszos lesz, akkor képes vagy lemosni vízzel. Hogyan? Az IP68 besorolásban az 8 azt jelzi, hogy az iPhone 15 és az 15 Plus teljes mértékben belemártásra alkalmasak tiszta vízbe legfeljebb 30 percig, maximum körülbelül 6 méteres mélységig.

Az iPhone 15 Pro és az iPhone 15 Pro Max vízállóak?

Ugyanúgy, mint az iPhone 15 és az 15 Plus esetében, az iPhone 15 Pro és az iPhone 15 Pro Max is IP68 besorolással rendelkezik, ami azt jelenti, hogy porállóak és vízállóak legfeljebb 30 percig, maximum körülbelül 6 méteres mélységig. Az IP68 besorolás az iparág szabványává vált a legtöbb vezető okostelefon gyártó zászlóshajójában, és az Apple készülékei az iPhone 11 óta IP68 besorolással rendelkeznek.

Bár a besorolás azt jelenti, hogy a készülékek teljesen porállóak, fontos megjegyezni, hogy a vizsgálatok körülményei nem teljesen azonosak a valósággal, amit az iPhone-nal találsz. Például, ha a kijelződnek van valamilyen repedése, sokkal nagyobb a belső károsodás kockázata az idegen részecskéktől, mint ha a képernyő hibátlan állapotban lenne.

Az iPhone 15 széria ellenáll-e a sós víznek?

Bár az iPhone 15 család IP68 besorolása szerint alkalmas a tiszta víznek való kitettségre, kicsit homályos, hogy más folyadékokkal szemben mennyire ellenállóak. Azok, akik gyakran kérdeznek a készülékek sós vízben való viselkedéséről, gyakran teszik fel ezt a kérdést. A tiszta víz a fent leírtak szerint ártalmatlan az iPhone 15 számára, de a sós víznek súlyos hatásai lehetnek rá. Ezért jó ötlet különösen figyelni, hogy a telefonod ne érintkezzen sós vízzel, amikor sós víz medencében úszol vagy az óceánba mész.