----> HŰSÉGPROGRAM <----
Regisztrálj most és azonnali 500 + Hírlevél: 1000 pontot írunk jóvá a fiókodban! 

Blog

A 9 legérdekesebb dolog a telefontokokról

Osvalt Dénes
2022.02.28 22:07
A 9 legérdekesebb dolog a telefontokokról

Egy iPhone nagyon sokat tud, még mindig státusz szimbólum, nem csoda, hogy borzasztó drága. Egy kis védelmet megér.

Azok az iPhone tulajdonosok, akik tesznek valamit a telefonjuk megóvásáért, elég érdekes tulajdonságokkal rendelkeznek. Lássuk, hogy milyenek is ők.

Az iPhone tulajdonosok 89 %-a rendelkezik telefontokkal. A férfiak 85 %-ának, a nők 90%-ának van telefonvédője.

Az iPhone használók 53%-ának legalább 2 telefontokja van, míg 17 százalékuk 3 vagy több tokkal rendelkezik. Nekik valószínűleg még ennél is több pulcsijuk van és az alkalomhoz és/vagy a szerkóhoz illő tokot hordanak.

A 18 és 34 év közötti telefontulajdonosok 57 %-a nem elsősorban a védő funkció miatt használ tokot, hanem inkább a divat miatt. Ők ismerik fel elsősorban a telefontok ön- és stíluskifejezési funkcióját.

A telefonosoknak csak 22 %-a törődik a telefontok márkájával. Ma már a gyári tokoknak megfelelő minőségű vagy azokat túlteljesítő tokok is vannak a piacon. Persze azért a mobilosok istene kíméljen meg bennünket a kínai olcsó tokoktól, mert azokban nincsen köszönet.

Az iPhone-osok 76 %-a már leejtette telefonját és 13 százalékuk már a wc-be is ejtette a telefont.

A tulajdonosok 64 %-ának magasak a követelményei a tokkal szemben; elvárják, hogy vízálló legyen, 45 %-uk szerint olyan erősnek kell lennie, hogy egy autó áthajtásának is ellenálljon. Mivel a vízállóságot már a legtöbb telefon teljesíti, így marad a szupertartósság.

A telefonosok 22 százaléka azonnal tokot cserél, ha jobban tetsző dizájnnal vagy stílussal találkozik, még akkor is, ha az eredeti tok használható és egyáltalán nem kopott.

A világ legdrágább telefontokjainak ára 100.000 dollár (32 millió Ft) felett van. Persze az egyedi tokoknál a csúcstartó Anita Mai Tan (kanadai ékszertervező) 880 ezer dolláros “Sárkány és pók” elnevezésű, 32 karátos gyémántokkal készült telefontokja, amely nem eladó. A híres Drake féle gyémántos telefontok is “csak” a felébe került. Úgy tűnik, hogy az aranytokok e téren csak a futottak még kategóriába tartoznak.

A telefonosok 40 %-a előnyben részesíti az egyedi dizájos tokokat. E téren a férfiak 41 %-as, a nők 38 %-a szeretne kitűnni a tömegből.

Források:
https://bitrebels.com/technology/top-10-things-about-iphone-cases/
https://www.therichest.com/luxury/shockingly-expensive-phone-cases/