----> HŰSÉGPROGRAM <----
Regisztrálj most és azonnali 500 + Hírlevél: 1000 pontot írunk jóvá a fiókodban! 

Blog

Squid Game újratöltve

Osvalt Dénes
2022.01.23 14:02
Squid Game újratöltve

Olyan gyorsan egyik sorozat sem vált kultmozivá, mint a koreai halálos játék, a Squid Game.

A sikert mi sem mutatja jobban, hogy a – jól időzített bemutató után – Halloweenkor a legtöbb amerikai iskola megtiltotta a sorozat egyenruháinak viselését, így gyakorlatilag mindenhol megjelent.

Tekintsünk most el az év végi politikai, társadalmi vélemény cunamitól, vagy hogy kriptovalutát is elneveztek a sorozatról (Squid). Bár az már nem volt könnyed hír, hogy Észak-Koreában halálra ítélték a sorozatot pendrive-on becsempésző férfit.

A sorozatról többet mond el, hogy az 1-es számú játékost játszó öreg – koreaiként elsőként – Golden Globe díjat kapott.

Szinte még le sem adták a sorozat utolsó részét, amikor már bejelentkezett Mr. Beast youtuber milliomos, hogy ő élőben megcsinálja a játékot, és megcsinálta. Mindenki életben maradt, a vesztesek golyó helyett 2.000 dollárt kaptak fejenként, a nyertes pedig 456.000 dollárt. A játék 3,5 millió dollárba került, 7 hét alatt készült el és négy nap alatt 103 millió nézőt hozott. Maga a sorozat egy hónap alatt 111 millió (mondjuk fizető) nézőt hozott a Netflixnek, és a youtuber szerint 10 év alatt készült el (valójában 2 év alatt).

Reméljük, hogy a sorozat második évadát már rövidebb idő alatt készítik el, hiszen tavaly év végén már megkezdődtek a tárgyalások a Netflix és a koreaiak között nemcsak a 2., hanem a 3. évadról is.

A producernek meg is van az elképzelése a 2. évadról, szerinte ez nagyrészt a fekete ruhás/álarcos Frontmanről fog szólni. Az előzetesből annyi kiderül, hogy a korábbi nyertes – most vörös hajjal – szintén szerepel és a játék helyszíne egy hajó lesz.

A találgatások szerint, mivel az 1. évad tapasztalatai megvannak, és ezúttal nem egyedül írja a forgatókönyvet, ezért könnyen lehet, hogy a Nyerd meg az életed sorozat 2. szériájának bemutatója ez év végén lesz.

Források:
https://www.digitalspy.com/tv/a37688375/squid-game-season-2-release-date-netflix/
https://www.slashfilm.com/649029/the-squid-game-masks-and-symbols-explained?utm_campaign=clip
https://www.ladbible.com/news/news-people-think-one-level-in-mr-beasts-squid-game-looked-very-dangerous-20211125
https://www.newsmax.com/newsfront/squidgame-netflix-southkorea-northkorea/2021/11/24/id/1046112/
https://www.ladbible.com/news/squid-game-star-o-yeongsu-makes-history-with-first-golden-globe-win-20220110